Bed & Breakfast
"de Paardenstal"
Haulerwijksterweg 32
9342 JK Een
0592-656257
06-29126363

Reserveren

Omgeving

De omgeving maakt deel uit van het Norger Esdorpenlandschap. Hier liggen in de beekdalen van de Slokkert, het Grote Diep en het Oostervoortse Diep veel natuurgebieden. Natuurmonumenten beheert een deel van de bossen en een aantal landbouwpercelen. Op deze hoge gronden, zogeheten essen, wordt al eeuwenlang landbouw bedreven. De heide is rond 1930 grotendeels ontgonnen. Er werden bossen aangeplant voor de houtproductie. Het Norger Esdorpenlandschap loopt vanuit Norg richting Veenhuizen en Een. Bij Veenhuizen gaat het over in het Fochtelorveen.  

In het gebied liggen voldoende fiets-, wandel- en zandpaden om meerdere dagen rond te trekken. Te voet, op de fiets of te paard. De Bed & Breakfast ligt tussen de fietsknooppunten 86 en 95. Ook paardrijroutes zijn in de buurt.

In de buurt zijn ook genoeg bezienswaardigheden. Te denken valt hierbij aan het Gevangenismuseum te Veenhuizen, Nienoord met het Rijtuigenmuseum en tal van andere bezienswaardigheden. En een dagje winkelen in Groningen of Assen is goed mogelijk. Beide steden zijn binnen een half uur bereikbaar. Op de pagina "links" staan een aantal voorbeelden. Maar ook in de folders die in de Bed & Breakfast liggen staat uitgebreide informatie.

 

Sitemap - Disclaimer